Massieve houtbouw

Een Massieve houtbouw gezocht? Dan zit je hier goed bij La Casa want massieve houten huizen realiseren is onze specialiteit.

Massieve houtbouw realiseren met La Casa

Een exclusieve massieve houtbouw realiseren? Kies dan  voor de exclusiviteit en duurzaamheid van La Casa. Bij het bouwen van een massieve  houtbouw komt er heel wat bij kijken. Laat het bouwen over aan het team van La Casa wij zullen met plezier uw massieve woning realiseren

We doen er alles aan om uw houtbouw van begin tot einde tot in de puntjes te verzorgen. U bent voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen.

Nadat wij het architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw houtbouw.

massieve houtbouwEen houten woning is een lage energiewoning

Een houten woning of houtskeletbouw is eigenlijk een passief huis  of een lage energiewoning.  Een zeer belangrijk voordeel van houtskeletbouw is dat het gebruikmaakt van een duurzaam en volledig recyclebaar basismateriaal en hout is een relatief licht bouwmateriaal.

Houtskeletbouw werd vroeger toegepast in gebieden waar veel hout beschikbaar was, of gebieden waar niet voldoende steenachtige materialen beschikbaar waren. De bekendste vorm is het vakwerk, dat sinds de middeleeuwen in Midden-Europa en op de Britse eilanden eeuwenlang de belangrijkste bouwmethode voor woonhuizen was. De dag van vandaag is houtbouw ook in Vlaanderen zeer populair geworden.

Bouw in vertrouwen

U bent al binnen in uw massieve houten woning  nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, DAT is nu net 1 van de meerwaarden die wij U aanbieden en waarom U voor onze massieve houtbouw gekozen heeft.

Geen stijl is ons vreemd, geen project is ons te klein of te groot. Met onze vrije medewerkers, architecten, tekenaars, ingenieurs, studiebureaus en aannemers, hebben wij meer dan 40 jaar ervaring verzameld.

Een  “JA”  bij ons is een “ZEKERHEID” voor U.

Contacteer ons

Droom je van een houten woning kies dan voor La Casa. Contacteer ons voor meer informatie op gsm: 0032 (0) 476 97 41 68 of stuur een mailtje naar dirk@lacasahoutbouw.be.

Interessante pagina’s:

Woningbouw  –  Villabouw  –  Massieve houtbouw  –  Houtskeletbouw  –  Chaletbouw  –  Bijgebouwen  –  Tuinhuizen  –  Cottage  –  Poolhouse  –  Stallen  –  Carports  –  Utiliteitsbouw

Houtskeletbouw

Geografisch gezien is er sprake van een sterke spreiding van houtskeletbouw als constructiemethode. Zo is 90 % van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten opgetrokken in houtskeletbouw. Ook in de bosrijke gebieden van de tropen is hout in overvloed beschikbaar. Ten noorden van de Pyreneeën en de Alpen wordt traditioneel veel met hout(skeletbouw) gebouwd. In Scandinavië en Midden-Europa is veel hout beschikbaar en isoleert het relatief goed tegen de kou vergeleken met steen.

Bewaren

Bewaren