De 6 populairste ontwerptrends van 2021

Afgelopen twee jaar brachten we erg veel tijd in huis door en langzaam opent de wereld weer. Hoewel trends op het gebied van woonontwerp blijven ontwikkelen, concentreerde het in 2020/21 zich op twee thema’s: Het creëren van een werkomgeving en het creëren van rust en welzijn, ondanks alle wereldwijde onrust. In dit artikel lees je alles over de 6 populairste ontwerptrends van 2021.

Woondecoratie
Woondecoratie

1. Laat veel licht binnen

Open ramen en verwijder zware gordijnen. De focus in 2021 zal liggen op het brengen van meer natuurlijk licht in huis, vooral in de winter. Dus laat ramen open voor meer zonlicht! Het is een snelle en gemakkelijke manier om ruimtes lichter en comfortabeler te maken. Licht heeft veel voordelen, zoals het creëren van een verhoogd serotoninegehalte. En omdat de 1,5 meter regel nog wel eventjes blijft betekent het dat je vaak in huis zal zitten, dus is het belangrijker dan ooit om je huis te vullen met zonlicht.

2. Planten, planten, en nog meer planten!

Overvloedig natuurlijk licht is een geweldig excuus om van je huis een botanisch paradijs te maken. Nepplanten waren in het verleden erg nuttig, maar 2021 is het jaar van echte planten. Er zijn zeker veel voordelen aan het hebben van echte planten in plaats van kunstmatige. Planten sieren elke kamer en het heeft ook een positief effect op de gezondheid door de lucht te zuiveren en je een goed gevoel te geven.

3. Houd het natuurlijk

Qua design zal 2021 volledig uit natuurlijke elementen bestaan. Kies bijvoorbeeld uit kaki, terracotta potten, marmeren tafels, rieten manden en houten meubelen. Dit alles kan samenwerken om textuur en warmte aan een kamer toe te voegen, een meer organische uitstraling te creëren en een kalmerende en ontspannen sfeer te creëren.

4. Meer gezelligheid in huis

Omring jezelf met wat je leuk vindt: kunst, beeldhouwkunst, sieraden en meer. Mensen willen in een gezellige en warme ruimte binnenkomen. Dus grijp de kans om je eigen mooie omgeving te creëren.

5. Prioriteit geven aan opslag

Het is belangrijk om jezelf te omringen met iets waar je blij van wordt, maar je wilt niet dat de ruimte rommelig en claustrofobisch wordt. Houd altijd je opbergoplossing in gedachten bij het kiezen van decoratieve lagen en multifunctionele producten. De bovenkant van meubels kan worden gebruikt voor decoratie (of meer praktische dingen zoals borden) en de binnenkant kan worden gevuld met gereedschap.

6. Een thuisbioscoop

De kosten voor het maken van een geweldige draadloze home cinema set in 2021 zijn aanzienlijk gedaald. Wat ooit honderdduizenden euro’s kostte, kan nu worden bereikt met een fractie daarvan. Tegenwoordig zijn er ook nieuwe budget soundbase en soundbars om het geluid van je tv te verbeteren.