Page
Drie tips voor het isoleren van je woning     

Drie tips voor het isoleren van je woning     

Drie tips voor het isoleren van je woning       

Je huis verduurzamen begint met goede isolatie. En je hoeft hiervoor niet altijd grootse stappen te ondernemen. Wat dacht je van raamdecoratie op maat of een kleine check in je woning op naden en kieren? Dit zijn vrij kleine veranderingen die zomaar flink wat besparing kunnen opleveren. Hier vind je drie tips voor het isoleren van je woning. Op deze manier ontdek je welke stappen je zelf al kunt zetten en hoe je ontdekt wat voor jouw woning de juiste keuze is.

Tip 1: Kies voor raamdecoratie op maat

Goede raamdecoratie aanschaffen is een slimme zet als het aankomt op isolatie. Van houten lamellen tot klassieke gordijnen: veel kwalitatieve raambekleding heeft als voordeel dat het isolerend werkt. Dit betekent dat de warmte in de zomer buiten wordt gehouden en in de winter is het dankzij goede raamdecoratie juist warmte in huis en verbruik je niet onnodig te veel gas. Als het gaat om raamdecoratie heb je uitgebreide mogelijkheden. Bij Inhuisplaza ontdek je een ruim aanbod van tientallen mogelijkheden voor living, slaapkamer, keuken en andere ruimtes in huis. Bekijk de isolatiewaarde per bekleding en start met besparen!

Tip 2: Loop alle naden en kieren na

Het dichtmaken van naden en kieren in huis kan je flink wat geld schelen. Vooral hoekwoningen en vrijstaande woningen profiteren hiervan. Je kunt naden en kieren gemakkelijk dichtmaken op diverse manieren: met tochtstrip, kit, schuim, tochtband of rubber profielen. Deze items schaf je gemakkelijk aan in een bouwmarkt. Bepaalde materialen hebben een beperkte houdbaarheid: na een poosje is het slim om weer eens te kijken of er nog steeds geen vocht vrijkomt.

Tip 3: Controleer of isolatie zinvol is

Is het zinvol om je woning goed te isoleren? Dat ligt aan de mate waarop je huis al geïsoleerd is: het bouwjaar van de woning is hierin een gewichtige factor. Woningen met het bouwjaar voor 1975 hebben vaak nauwelijks of geen isolatie. Woningen die zijn gebouwd tussen 1975 en 1982 hebben meestal spouwmuurisolatie en dakisolatie, wel vaak van matige kwaliteit. De mate van isolatie neemt met de jaren toe. Woningen na 2000 zijn vaak voorzien van de betere isolatie.

 

Het isoleren van je woning is op meerdere manieren mogelijk. Het is vooral van belang om na te gaan welke isolatie de woning al heeft en op welke vlakken er nog verbetering nodig is. Van goede raamdecoratie tot naden en kieren dichtmaken: je woning isoleren hoeft niet altijd prijzig te zijn.