Waarom zou ik een makelaar inhuren?  

Jullie willen graag jullie huis verkopen maar weten eigenlijk niet waarom jullie een makelaar in zouden moeten huren. Toch zijn er echt wel een aantal punten waarom het slim is om dat wel te doen. Wij gaan voor jullie de voordelen van het inhuren van een makelaar op een rijtje zetten.

De voordelen van het inhuren van een makelaar bij een huis kopen.

Wanneer je een huis gaat kopen of verkopen dan is het handig om een makelaar in te huren. Dit om de volgende rede. Het kopen van een huis is best wel een grote stap. Wanneer je dit doet zonder makelaar kan het wel eens zijn dat jij te veel betaald voor het huis wat je op het oog hebt maar ook dat er een aantal verborgen gebreken zitten aan het huis die jij in eerste instantie niet in de gaten hebt gehad. Later kom je dan misschien voor verrassingen te staan en dat is iets wat je niet had mee berekend. Je kunt bijvoorbeeld Makelaar Roosendaal inhuren zodat die met jou mee kunnen kijken.

Koop je via een makelaar dan kan je aan hem of haar jouw wensen kenbaar maken. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan. Er zijn namelijk echt mensen die adverteren met dat ze een geweldig huis hebben in een rustige wijk maar als jij daar dan gaat kijken dan klopt er niets van de beschrijving die in de advertentie staat. Een makelaar kent de meeste wijken en huizen wel en zal het kaft scheiden van het koren.

Wanneer je een makelaar in de arm hebt genomen ben je ook eerder op de hoogte van de huizen die te koop aangeboden worden. Niet alle huizen die in de verkoop staan die staan namelijk op het internet. Er zijn ook huizen die nog niet daarop staan maar wel bij de makelaar bekend zijn.

Het onderhandelen over een prijs kan je aan een makelaar gerust overlaten. Hij of zij heeft vaak sterke argumenten en een heldere blik waarom dat de prijs van een huis omlaag zou moeten.

Een makelaar kan je ook advies geven over de financiering. Zo kan een makelaar met jou meekijken welke hypotheek het beste bij jou past.

De voordelen van het inhuren van een makelaar bij het verkopen van je huis

De makelaar kan jij ook ontzettend goed helpen bij het verkopen van jouw huis. Zo kan hij of zij ervoor zorgen dat eventuele bezichtigingen in goede banen geleid worden. Ook zorgt de makelaar ervoor dat er foto’s van jouw huis worden gemaakt zodat die bij de advertentie geplaatst kunnen worden wanneer jouw huis op internet komt te staan of in een folder terecht komt. Ook zal de makelaar proberen om de best mogelijke prijs voor jouw huis te krijgen. Het onderhandelen kan je het beste aan de makelaar over laten.

Ze zeggen dat een makelaar inhuren soms duur kan zijn maar aan de andere kant neemt hij of zij ook heel veel werk uit handen.