Page
Douglashout, ideaal voor buitenprojecten!

Douglashout, ideaal voor buitenprojecten!

Bent u op zoek naar tuinhout dat perfect geschikt is voor uw buitenprojecten en tegelijkertijd duurzaam en sfeervol is? Dan is douglashout van HOUTvakman.be de ideale keuze. Met ons uitgebreide assortiment douglas, waaronder planken, balken, planchetten, rabatplanken & terrasplanken, kunt u moeiteloos aan de slag met het creëren iets heel moois. Of u nu een sfeervolle overkapping wilt bouwen, uw eigen tuinhuis wilt creëren of een eigentijdse schutting met Zweeds rabat of triple blokprofiel wilt realiseren, met onze douglas collectie slaagt u altijd.

De voordelen

Wat maakt douglashout zo populair voor buitenprojecten? Allereerst staat het bekend om zijn duurzaamheid. Met een duurzaamheidsklasse van 3 is douglashout ook onbehandeld vrij goed bestand tegen de invloeden van het weer, circa 15 jaar om precies te zijn. Daarnaast heeft douglashout een natuurlijke uitstraling met prachtige vlamstructuren en roodachtige tinten, waardoor het een warme en aantrekkelijke houtsoort is. Het onbehandelde hout geeft uw project een rustieke en charmante uitstraling.

Of lariks?

Hoewel douglas en lariks vaak als synoniem worden gebruikt, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee houtsoorten. Beide houtsoorten zijn afkomstig van Europese naaldbomen en hebben een vergelijkbare duurzaamheidsklasse van ongeveer 3. Ze worden vaak beschouwd als voordelige alternatieven voor eikenhout en zijn geschikt voor diverse buitentoepassingen. Wat douglashout onderscheidt, zijn de roodachtige tinten en de unieke vlamstructuren. Larikshout daarentegen wat lichter van kleur en heeft een iets hogere dichtheid, waardoor het net iets sterker en taaier is dan douglas. Ongeacht of u voor douglas of lariks kiest, bij HOUTvakman.be vindt u altijd het gewenste tuinhout! Ga vandaag nog aan de slag en ontdek de mogelijkheden van douglashout, bekijk zeker even de unieke collectie douglas planken bij HOUTvakman.be.