Wonen
De mooiste eettafels voor in houtbouw

De mooiste eettafels voor in houtbouw

Houten woningen kennen een geheel eigen uitstraling. De meest gekozen bouwstijlen zijn de typisch Scandinavische bouwstijl, maar ook de Amerikaans/ Mexicaanse haciënda stijl, met trap en veranda is veel voorkomend. Dergelijke villa’s kennen een subliem, moderne uitstraling. Vaak wordt er gekozen voor een deels houten woning, waarbij steen en hout elkaar afwisselen. Het interieur van een modern houten villa vraagt om een bijpassend uitstraling, zodat de look en feel van de villa past bij het interieur.

Interieur en exterieur op elkaar afstemmen

Authentiek houten woningen, of met dito uitstraling (composiet is immers ook populair), kennen een sterke uitstraling. Natuurlijk wil je kiezen voor een mooi, bijpassend interieur. Houten meubelen, in de juiste sfeer, vormen dan ook een grote meerwaarde voor je interieur, zeker wanneer houten details eveneens aan de binnenzijde van de woning zijn meegenomen. Onbehandelde houten meubelen, zoals dressoirs, wandkasten, salon- en eettafels, maken de look compleet.

Onbehandeld houten meubelen, zó mooi!

Onbehandeld houten meubelen kennen een eigentijdse, rustiek en toch moderne look. Vaak bestaan deze meubelen uit een metalen -of oud metalen- onderstel, met hierop het tafelblad. Zo is de robuuste ovale eettafel geheel op zijn plek binnen dit interieur. Houten eettafels passen geweldig bij het moderne interieur, of dit nu landelijk of industrieel is: het kan allemaal!

Ovale eettafel, gezellig tafelen

Door te kiezen voor een ovale eettafel, met een prachtig authentiek robuust tafelblad, kies je voor een niet alledaagse eyecatcher. De rond aflopende vormen zorgen voor een minder formele uitstraling en combineren prachtig met rechte lijnen in het huis. Maar ook de beleving tijdens het eten aan tafel is intiemer, je kijkt tafelgenoten net wat gemakkelijker aan doordat je beter zicht op elkaar hebt.

Verschillende modellen

Kenmerkend aan de ovale eettafel is mede het onderstel, wat doorgaans uit één voet bestaat. Doordat deze tafel meestal geen 4 poten heeft, maar een voet, kun je gemakkelijker je benen kwijt onder de tafel. Maar niet alleen dat, het design krijgt een geheel eigentijds, modern en luxe karakter door de integratie van een steunvoet. Dankzij de opbouw van deze voet is en blijft de tafel zeer stabiel.

Ovale eettafels zijn in uiteenlopende modellen verkrijgbaar. Zo is er de lange ovale eettafel, met een minimale breedte, waardoor hij op vele plekken geplaatst kan worden. Ook zijn er ovale eettafels in wat meer recht aflopend formaat, wat feitelijk een rechthoekige eettafel is.

Tot slot

Welke houten eettafel je ook kiest, door voor hout te kiezen in een moderne uitvoering, past een dergelijke tafel feilloos bij je houten woning. Modern houten eettafels zijn design tafels, die het interieur een moderne boost geven. Het grappig is dat je bij de houten eettafel liever niet kiest voor houten stoelen. Absolute trend is om te kiezen voor gestoffeerde stoelen, verkrijgbaar in een scala aan (aardse) kleuren. Ga je voor een speelse uitstraling, kies dan voor eettafel stoelen in verschillende kleuren: succes verzekerd!