Badkamer installatie advies in een houten woning

Het is bij de installatie van een badkamer in een houten woning belangrijk om met diverse aspecten rekening te houden. In de eerste plaats is het van belang om te kijken hoeveel ruimte er beschikbaar voor de te installeren badkamer. De luchtvochtigheid speelt bovendien ook een belangrijk rol in een houten woning. Zo geldt voor een douche kopen voor de houten woning dat er rekening te houden is met persoonlijke voorkeuren. Ontdek hier verder de belangrijkste adviezen voor installatie van de badkamer in een houten woning.

Vochtbestendige materialen
Het is in een houten woning in elk geval van groot belang dat je bij de badkamer installatie rekening houdt met het gebruik van vochtbestendige materialen. Wat dat betreft zijn er ook opties om materialen vochtbestendig te maken. Denk daarbij aan het aanbrengen van een beschermlaag over een fraaie houten vloer in de badkamer. Het is echter ook mogelijk om voor een afwerking van wanden met tegels te kiezen. Zo zijn er eveneens opties om gipsplaten te gebruiken. Het betreft hier niet de standaard platen, maar gipsplaten die een speciale behandeling hebben ondergaan. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor ruimtes waarin er sprake is van een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers. Deze platen bieden een houten wand bescherming en bovendien wordt op deze wijze vervorming voorkomen.

Stijl van de badkamer
Het is bij de installatie van een badkamer in een houten woning ideaal als de stijl aansluit op het karakter van het huis. Hout vormt als natuurlijk materiaal de basis en het is mogelijk om hout in de badkamer te laten terug komen. Denk bijvoorbeeld maar aan een houten plank waar een wastafel of waskom op rust. Of aan specifieke details in de vorm van decoratieve elementen, zoals een spiegel met een houten rand. Overigens zijn er ook andere manieren om aansluiting te vinden bij de stijl van de badkamer. Bijvoorbeeld door bij een badkamer kopen moderne materialen de keuze te laten vallen op roestvrij staal of op koper.

Denk ook aan het plafond
In een houten woning is het plafond ook nog een punt van aandacht bij de installatie van de badkamer. Ook het plafond dient uiteraard vochtbestendig te zijn om schimmelvorming te voorkomen en in een duurzaam karakter te voorzien. Een van de populaire manieren van de afwerking van plafonds in badkamers in houten woningen is het aanbrengen van een zogenoemd spanplafond. Dit plafond is als een hangende constructie te zien en is geschikt om in een vochtige ruimte als een badkamer toe te passen.