Hoe creëer ik een inbraakproof woning?

  1. Hoe creëer ik een inbraakproof woning?

 

Inbrekers gebruiken steeds vaker grof geweld om een woning binnen te dringen. Denk aan het geweld wat gebruikt wordt voor het forceren van een raam of deur in huis! Als gevolg hiervan kan er een ernstige inbraakschade aan de houten kozijnen van ramen en deuren ontstaan. Schakel een timmerman in om deze schade te herstellen! Hierbij is het raadzaam om vooraf voldoende foto’s van de inbraakschade te maken, die je kunt gebruiken om de kosten voor het herstel van de inbraakschade vergoed te krijgen.

 

Nog beter is het om een inbraak zo goed mogelijk te voorkomen! In dit artikel gaan we dieper in op het creëren van een inbraakproof woning.

 

Anti-inbraakstrips voor ramen en deuren

Een professionele slotenmaker uit Delft kon ons meer vertellen over het voorkomen van schade aan houten kozijnen. Zo raadt deze slotenmaker woningbezitters onder meer aan om hun ramen en deuren van zogenaamde anti-inbraakstrips te voorzien. Deze strips worden tussen de deur en deurpost geplakt, waardoor inbrekers geen grip hebben bij het gebruik van een koevoet of breekijzer. De kans dat zij je deur met grof geweld kunnen openbreken wordt hierdoor een stukje kleiner. Er zijn verschillende winkels waar je deze strips kunt bestellen. Je kunt ze natuurlijk ook door een slotenmaker laten plaatsen!

 

Goede sloten voor in huis

Hoewel een anti-inbraakstrip een goed begin vormt voor het beveiligen van een woning, zijn ook goede sloten essentieel. Goede sloten voor deuren zijn zogenaamde cilindersloten, die op twee of drie punten met de deurpost verbonden zijn. Het spreekt voor zich dat driepuntsloten de veiligste oplossing zijn voor het beveiligen van deuren. Om ook ramen te kunnen beveiligen is het raadzaam om voor bijzetsloten te kiezen. Bijzetsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het verschil zit hierbij in de manier waarop een raam geopend moet worden (naar binnen of naar buiten). Ook de dikte van het kozijn speelt een rol bij het maken van de juiste keuze.

 

 

  1. Waarom een professionele slotenmaker?

 

Het beveiligen van woningen is doorgaans geen eenvoudige klus. Denk aan het grote aantal soorten sloten waaruit je kunt kiezen, de verschillende beveiligingscomponenten die je kunt laten installeren, enzovoorts. Om schade aan houten kozijnen te voorkomen tijdens het plaatsen van sloten, is het raadzaam om voor de hulp van een professionele slotenmaker te kiezen. Niet alleen heeft een slotenmaker verschillende hulpmiddelen om de slotenklussen voor je uit te voeren, ook beschikt een slotenmaker doorgaans over een zeer ruime ervaring. Dit maakt de kans op schade minimaal!

 

Slotenmakers kunnen je bij verschillende klussen helpen. Zo kan een slotenmaker uit Leiden hulp bieden bij het plaatsen van nieuwe sloten, het herstellen van inbraakschade aan houten kozijnen, enzovoorts.

 

Advies van een professionele slotenmaker

Door de ervaring die een slotenmaker heeft, kan een slotenmaker je vooraf van uitgebreid advies voorzien over de mogelijkheden die je hebt. Denk aan de sloten die geïnstalleerd kunnen worden, de beveiligingscomponenten die je zou kunnen gebruiken, enzovoorts. Op basis van het advies van een slotenmaker kun je vervolgens voor een passende woningbeveiliging kiezen, die naadloos aansluit bij de risico’s die je loopt.

 

Tip: laat een risicoanalyse van je woning maken door een slotenmaker bij jou in de buurt! Met een risicoanalyse worden de verschillende beveiligingsrisico’s binnen je woning in kaart gebracht.

 

Hulp na een inbraak

Ook na een inbraak in huis kan een professionele slotenmaker hulp bieden. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van de ontstane inbraakschade aan de woning. Inbrekers gebruiken doorgaans dermate veel geweld, dat de kozijnen van ramen en deuren ernstig beschadigd kunnen zijn. Een slotenmaker kan de geforceerde sloten repareren of vervangen om de deur weer te kunnen sluiten. Voor het herstel van de schade aan het houtwerk in huis kan een timmerman worden ingeschakeld. Maak vooraf voldoende foto’s van de inbraakschade, om de kosten voor het herstel ervan vergoed te kunnen krijgen via je verzekeraar.

 

 

  1. Het aanschaffen van beveiligingsartikelen

 

Om inbrekers zo goed mogelijk buiten de deur te houden, is een goede woningbeveiliging essentieel. Het is vaak echter niet gemakkelijk om je woning van de juiste beveiliging te voorzien. Naast goede sloten kun je bijvoorbeeld ook aan een compleet alarmsysteem of losse beveiligingscomponenten kunnen denken om het inbrekers lastiger te maken. Er zijn verschillende soorten beveiligingscomponenten die je hierbij kunnen helpen, namelijk: magneetcontacten, een bewegingssensor, een elektronische camera, enzovoorts.

 

In een woning met mooie houten meubels wil je voorkomen dat de beveiligingscomponenten te nadrukkelijk in je interieur aanwezig zijn. Zo worden magneetcontacten bijvoorbeeld veel sneller gekozen dan een bewegingssensor.

 

Een risicoanalyse laten maken

Een eerste stap om je woning van voldoende beveiliging te kunnen voorzien, is het maken van een risicoanalyse. Een slotenmaker kan je hierbij helpen, door de verschillende beveiligingsrisico’s binnen je woning in kaart te brengen. Veel voorkomende risico’s zijn bijvoorbeeld ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp, verouderde sloten op deuren, etc. Op basis van deze risicoanalyse kan vervolgens een passend beveiligingsplan worden samengesteld met verschillende beveiligingsartikelen. Geef hierbij vooraf aan een slotenmaker aan, dat je het liefst kiest voor artikelen die niet direct opvallen in je houten interieur.

 

Beveiligingsartikelen online bestellen

De beveiligingsartikelen die gebruikt worden voor het uitvoeren van het beveiligingsplan kun je vervolgens heel eenvoudig online bestellen. Je kunt veel beveiligingsartikelen ook bij een hobby- of bouwmarkt in de buurt kopen. Een slotenmaker kan je hierover vooraf van advies voorzien, of de beveiligingscomponenten direct voor je bestellen en installeren. Hoe beveilig jij je woning en je prachtige houten meubels tegen inbrekers?

 

Tip: kies bij de aanschaf van nieuwe sloten altijd voor sloten die voorzien zijn van een hoge SKG-rating. Zo weet je zeker dat een slot inbrekers sterk vertraagt! Des te hoger de SKG-rating van een slot is, des te beter zal deze ook zijn.

 

Bron: slotenmakershasselt.be

 

 

  1. Beveilig uw woning en gezin

 

Niet alleen wilt u dat uw prachtige houten meubels veilig zijn binnen uw woning, nog veel belangrijker is de veiligheid van uw gezin! U moet er immers niet aan denken dat er gevaarlijke situaties binnen uw woning ontstaan, als gevolg van een inbraak in huis. Inbrekers gebruiken tegenwoordig steeds meer geweld om woningen binnen te dringen, met alle risico’s van dien. Naast de inbraakschade die inbrekers met hun geweld aanrichten, proberen zij er alles aan te doen om te voorkomen dat uw gezin de hulp van anderen inschakelt. Reden genoeg om uw woning zo goed mogelijk te beveiligen! In dit artikel geven we u samen met uw slotenmaker uit Mechelen enkele handige tips.

 

Goede sloten op ramen en deuren

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het plaatsen van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren in huis. Zo is het raadzaam om deuren te beveiligen met cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Voor het beveiligen van uw ramen zou u kunnen kiezen voor opleg- en insteeksloten. De oplegsloten zijn geschikt voor ramen die naar buiten geopend worden en een dun kozijn hebben. In andere gevallen kunt u voor insteeksloten kiezen. Hierbij is een dik kozijn erg belangrijk, omdat de insteeksloten in het kozijn geplaatst worden.

 

Tip: let goed op de SKG-beoordeling van een slot! Des te hoger deze beoordeling is, des te groter is de vertragende werking van het slot op een inbreker.

 

Optionele beveiligingscomponenten

Met goede sloten alleen bent u er vaak nog niet! Denk ook eens na over het gebruik van optionele beveiligingscomponenten. Voorbeelden van dergelijke componenten zijn magneetcontacten, een bewegingssensor, een elektronische camera, enzovoorts. Er zijn verschillende winkels waar u deze componenten zelf kunt kopen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de beveiligingscomponenten door een slotenmaker te laten bestellen en plaatsen.

 

 

  1. Handige tips voor je nieuwe woning

 

Sta je op het punt om een nieuwe woning te betrekken? In dat geval is het belangrijk om vooraf over verschillende aspecten na te denken. Naast het regelen van de hypotheek voor je nieuwe woning, het regelen van de verzekeringen en het verhuizen van je inboedel, kun je ook denken aan de beveiliging van je woning en de interieurstijl die je gebruikt. Kies je voor een landelijke of juist moderne interieurstijl? Ga je voor meubels van leer, of kies je voor mooie houten meubels in huis? Enzovoorts. Houten meubels hebben de fijne eigenschap dat ze ruimtes binnen een woning een warme, sfeervolle uitstraling kunnen geven.

 

Een indeling en interieurstijl kiezen

Voordat je de huidige inboedel van je woning inpakt doe je er verstandig aan om na te denken over een indeling en interieurstijl voor in je nieuwe woning. Zo kun je de meubels die je in je nieuwe woning niet meer zal gebruiken vooraf verkopen of afvoeren. Steeds vaker wordt voor een landelijke interieurstijl gekozen, waarbij houten meubels de overhand hebben. Het fijne aan een landelijke interieurstijl is dat je dit goed kunt combineren met moderne en klassieke elementen.

 

Beveiliging van je nieuwe woning

Om inbrekers buiten de deur te kunnen houden in je nieuwe woning, is het belangrijk om de woning goed te beveiligen. Zorg hierbij niet alleen voor goede sloten op ramen en deuren, maar overweeg ook eens om optionele beveiligingscomponenten te installeren in huis. Denk hierbij aan het gebruik van magneetcontacten, een bewegingssensor of een elektronische camera. Dergelijke beveiligingscomponenten schrikken inbrekers af, waardoor ze je woning mogelijk liever links zullen laten liggen.

 

Tip: schakel de hulp van een slotenmaker in om je te helpen bij het beveiligen van je woning! Naast de ervaring die een slotenmaker heeft bij het installeren van beveiligingscomponenten, kan een slotenmaker je vooraf van advies voorzien over beveiligingsmogelijkheden.

 

Bron: www.deslotenmakeramstelveen.nl

 

 

 

  1. Maatregelen om je inboedel te beschermen

 

Wanneer je kortgeleden prachtige nieuwe houten meubels aan je interieur hebt toegevoegd, wil je deze zo goed mogelijk beschermen en mooi houden. Dit betekent dat je lekkages tegen wilt gaan, een inbraak in huis wilt voorkomen, enzovoorts. Of wat te denken van bijvoorbeeld houtworm? Houtworm is een van de grootste veroorzakers van schade aan mooie houten meubels. In dit artikel leggen we de focus op het beveiligen van je inboedel tegen inbrekers. Dit doen we in samenwerking met de slotenmaker uit Oss, die ons meer kon vertellen over de beveiligingsopties die tegenwoordig vaak gebruikt worden.

 

Controleer de sloten op ramen en deuren

Volgens deze slotenmaker is de eerste stap het controleren van de huidige sloten op ramen en deuren. Zo blijkt vaak dat ramen nauwelijks of helemaal niet beveiligd worden met goede sloten en dat ook deuren vaak voorzien zijn van sterk verouderde sloten. Met het geweld wat inbrekers tegenwoordig gebruiken zijn zij op deze manier snel binnen. Dit voorkom je door je verouderde sloten te vervangen voor een nieuw model. Deuren kun je hierbij het beste beveiligen met cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Om ook je ramen van enige beveiliging te voorzien kun je voor bijzetsloten kiezen.

 

Let op: kijk goed naar de SKG-beoordeling van een slot! Des te hoger deze beoordeling is, des te groter is ook de vertragende werking van een slot.

 

Een alarmsysteem in huis installeren

Naast de sloten die je op ramen en deuren kunt installeren, kun je ook voor een optioneel alarmsysteem in huis kiezen. Hierbij is het belangrijk om vooraf een risicoanalyse van je woning te maken, waarmee de belangrijkste beveiligingsrisico’s in kaart kunnen worden gebracht. Op basis van deze beveiligingsrisico’s kan vervolgens een compleet alarmsysteem worden samengesteld om je inboedel te beveiligen tegen inbrekers. Een slotenmaker kan je hierbij helpen.