Een lekkere winterse bloedworst recept voor koude dagen!

Een lekkere winterse bloedworst, na een koude werkdag op je bord krijgen? Dat gaat smaken! Het recept is lekker en ook gemakkelijk om te bereiden. Een warme appel mee in de pan en we zijn vertrokken! Mmmm krijg je ook al watertanden?

De ingrediënten voor 4 personen

· 4 bloedworsten

· Echte boter

· 2 appelen

· Bruine suiker

· Witte wijn

· 1 citroen

De bereidingswijze

Appelen:

Een lekkere winterse bloedworst, die kun je in de Delhaize folderwel snel vinden. Voilà, zet je pan op een zacht vuurtje.

Schil je appelen, verwijder het klokkenhuis en snijd ze daarna in een ronde vorm. Niet te dun, anders ga je de appelen snel tot moes koken. Ze moeten goudbruin van kleur zijn en vast van structuur.

Leg de appelen in de pan. Bak ze samen met een scheutje wijn en voeg bruine suiker toe. Vervolgens mag je de citroen uitpersen en wat sap over de appelen gieten. Niet alles! Een beetje is voldoende, anders overheerst het de smaak.

Bloedworst:

We gaan naar onze bloedworst. Deze mag je alvast in stukjes snijden. Net zoals we bij de appel gedaan hebben, ga je ook de appelen in een ronde vorm snijden. Voorzie een antikleefpan. Een bloedworst kan nogal snel blijven plakken. Bak de stukjes in heet boter en laat ze vijf minuutjes zachtjes aanbakken.

Serveren maar!

Je bent helemaal klaar om het winterse gerecht te serveren. Laat het maar koud zijn buiten. Binnen wordt het alvast een feest met dit gerecht! Bij het serveren hoort natuurlijk ook een bijhorende drank. Vergeet dus zéker de aangepaste wijn niet. Bij bloedworst hoort een lekkere witte wijn. Bekijk de Delhaize folder, en kies je favoriete wijn uit om je gerecht op en top te serveren! Ze gaan er -u- tegen zeggen, let maar op.