Zo creëer je een trendy eethoek

De eethoek is een essentiële plek in je huis. Of je nu samenwoont of in je eentje woont: dit is de plek waar je eindeloze gesprekken met vrienden houdt en heerlijk natafelt. Een ware ontmoetingsplek. Wie een gezin vormt kent ook de vaste waarde van een heerlijke eethoek; samen bordspellen spelen met je kinderen doe je aan tafel. Maar ook in hun eentje vinden kinderen het heerlijk vertoeven aan de eettafel, hier kunnen ze kleuren, plakken en knippen, terwijl je ondertussen het eten bereidt. Is jouw eethoek eigenlijk een beetje gedateerd en zou je ‘m graag trendy willen maken? Lees dan hier onze tips!

Trendy eethoek creëren? Lees onze tips!

Een trendy eethoek is een eigentijdse eethoek. Maar wat maakt een eethoek nu precies eigentijds? De eethoek van tegenwoordig is er voor het hele gezin in een vrolijke setting. Kies bijvoorbeeld eens niet voor 4 of 6 dezelfde eetkamerstoelen, maar ga voor een speelse setting van gecombineerde stoelen.

Tip 1) Setting van eetkamerstoelen

Wie voor een wat conservatieve inrichting gaat kiest voor classy eetkamerstoelen, bestaande uit dezelfde stoelen. Ga je echter voor eigentijdse eetkamerstoelen dan combineer je diverse stoelen. Combineer bijvoorbeeld 2 lederen eetkamerstoelen met 2 houten eetkamerstoelen (wit, of houtkleurig) en een houten bankje zonder rugleuning aan de andere zijde van de eettafel. Now we’re talkin’! Deze combinatie maakt je eethoek ineens hyper trendy!

Tip 2) De eettafel!

Eigentijdse eettafels zijn gemaakt van robuust hout. Je kunt kiezen voor onbehandeld hout – zo is onbehandeld eiken écht prachtig: licht van kleur, zeer natuurlijke look en ontzettend sterk. Moderne eettafels kennen vaak een metalen onderstel, wat een industriële tint geeft aan de tafel. Vind jij echt hout te duur, dan kun je ook kiezen voor look-a-like fineer, je zult verbaast zijn over de vele mogelijkheden.

Tip 3) Verlichting

Iedere eethoek bestaat eigenlijk uit 3 basiselementen, namelijk de eettafelstoelen, de eettafel zelf en de verlichting. Deze 3 aspecten vormen samen één geheel wat moet kloppen met elkaar. Verschillende stijlen kunnen echt afbreuk doen, of zelfs stijlbreuk veroorzaken. Bij een trendy eethoek hoort designverlichting, of industriële verlichting.

Je kunt kiezen uit één grote lamp boven de eettafel (met glas en hout als basismateriaal), of je gaat voor een meerdere verlichtingspunten boven de eettafel. Meerdere verlichtingspunten hebben als groot voordeel dat ieder hoekje van de eettafel even goed verlicht is en er minder schaduweffect optreed aan tafel.

Je rondt het af met fraaie decoratie!

Decoratie mag eigenlijk niet ontbreken aan de eettafel! Maak het niet te bont en kies bijvoorbeeld voor 1 of 2 decoraties. Het ligt voor de hand om een boeket te plaatsen, maar je kunt ook gaan voor een bloemstuk, of een sierlijke plant. Wees voorzichtig met kaarsen/ waxinelichtjes op tafel, zeker als je kinderen hebt. Sommige kinderen spelen namelijk graag met kaarsen, wat lelijke kaarsvet vlekken kan veroorzaken. Maar ook bij stoten of het omvallen van iets op tafel kan er kaarsvet geknoeid worden. Wil je graag kaarsen plaatsen, ontbrand ze dan liever niet, maar laat ze puur staan ter decoratie.

Nog een mooie -praktische- decoratie voor de eettafel is een riante fruitmand, of een trendy tijdschriftenrek.