Bouwpakkettrap of maatwerktrap?

Vroeger liet je een trap altijd op maat maken. Het begrip bouwpakket kenden we enkel nog van kasten, tafels of andere kleine meubels. Tegenwoorden kun je ook je trap bestellen als bouwpakket. Twijfel je tussen bouwpakket of maatwerk? Wij gaan proberen je keuze makkelijker te maken.

Bouwpakkettrap

Wat is dat eigenlijk? Een bouwpakkettrap is een trap die gemaakt wordt in een standaard afmeting. Bijvoorbeeld 70 cm breed, voor een hoogte van 300 cm en een hellingshoek van 45 graden. Dit zou een prima beloopbare trap zijn, maar misschien heb jij maar 280 cm hoogte. Wat nu?

Het voordeel van een bouwpakkettrap is dat je deze met behulp van de meegeleverde handleiding redelijk eenvoudig kunt inkorten tot de gewenste hoogte. Helaas kun je hem in de meeste gevallen niet smaller maken, dus heb je een trap nodig van 60 cm breed dan moet je verder zoeken. Het kan ook zijn dat je een trapgat hebt van 90 cm breed. Met een trap van 70 cm breed houd je dan best wat ruimte over aan de zijkanten van de trap. Dit komt niet altijd mooi over. Ook dan moet je helaas verder zoeken naar een andere trap.

Het kan zijn dat geen enkele bouwpakkettrap aansluit bij jouw wensen, dan moet het toch maatwerk worden.

Voordelen bouwpakkettrap:

  • Door de standaard afmetingen kunnen er grote partijen in een keer geproduceerd worden. Dit zorgt ervoor dat de prijs van een bouwpakket aanzienlijk lager is dan een maatwerk trap.
  • Je kunt hem zelf inkorten
  • 3 verschillende houtsoorten

Nadelen bouwpakkettrap:

  • Je moet er zelf nog aanpassingen aan doen
  • Er is helaas niet altijd een trap die passend te maken is

 

Maatwerk trap

Een maatwerk trap wordt op maat gemaakt bij jouw situatie, waardoor hij precies zal aansluiten op jouw wensen. Dit is echter wel een veel duurdere optie van een bouwpakkettrap. Er is nog een optie die niet veel partijen aanbieden, namelijk een bouwpakket maatwerk trap.

Dit wil zeggen dat de trap op maat wordt gemaakt binnen bepaalde marges. Dit is passend in 90% van de situaties. De trap wordt al voor gemonteerd geleverd. Mocht je een kwartslagtrap hebben, dan krijg je 2 pakketten. 1 gemonteerd recht deel en 1 gemonteerde kwartslag. Je moet ze dan nog wel aan elkaar monteren. Het leveren op deze manier is voordeliger dan maatwerk, omdat het in de fabriek al gemonteerd is en je dus niet hoeft te betalen voor de kosten van het monteren ter plaatse.

Voordelen maatwerk bouwpakkettrap:

  • (Semi) voor gemonteerd geleverd
  • In 90% van de gevallen passend te maken bij jouw situatie

Nadelen maatwerk bouwpakkettrap:

  • Bij kwartslagen moet je de verschillende delen nog aan elkaar monteren
  • Er zit geen bevestiging/montage in huis bij inbegrepen
  • Enkel in beukenhout en eikenhout mogelijk

Interesse in een maatwerk bouwpakkettrap?

Houtcompleet.nl is een van de partijen die dit kunnen. Laat je trap inmeten door een van de adviseurs. Zij nemen ook de stalen van het hout mee, zodat je een goed beeld krijgt van wat je gaat ontvangen.