verbouwen
Badkamerverbouwing on a budget met vintage meubilair

Badkamerverbouwing on a budget met vintage meubilair

Vintage en retro zijn termen die veel gebruikt worden wanneer je het hebt over woninginrichting. Woonkamers worden vooral vintage ingericht tegenwoordig. Het roept dan ook een soort nostalgisch gevoel op, met de warme kleuren, ronde vormen en vrolijke prints. Ook de badkamer kun je vintage inrichten. Hiervoor hoef je geen gloednieuw meubilair voor te kopen: je kunt ook naar de kringloopwinkel, waar je een leuk kleed of plankje voor de shampoo kunt kopen. Hierdoor kun je kiezen voor een nieuwe look voor je badkamer, zonder dat je er enorm veel geld aan uit hoeft te geven.

Maak gebruik van ronde vormen

Ronde vormen zijn typerend voor een vintage inrichting. De gemiddelde badkamer bestaat echter juist uit rechte lijnen; bijna al het meubilair en de tegels zijn rechthoekig of vierkant. Door ronde vormen toe te voegen, kun je een vintage uitstraling creëren. Dit kun je doen door een ronde waskom te kopen, welke je zou kunnen combineren met een houten badkamermeubel, welke een warme ondertoon heeft. De messing en koperen kranen van tegenwoordig zijn geïnspireerd door het retro tijdperk en zouden dus erg passend zijn in jouw vintage badkamer. Ook het toevoegen van een ronde spiegel zorgt al snel voor een vintage uitstraling. Een dergelijke spiegel kun je vaak vinden in een kringloopwinkel. Ook kun je een rond plateau neerzetten, waar je je spullen van Beautyplaza op kunt zetten.

Denk ook aan de vloer

De vloer speelt ook een grote rol in de uitstraling van je badkamer. Vaak liggen er vierkante tegels, wat geen vintage uitstraling heeft. Je kunt daarom beter kiezen voor een hexagon of ruitvormige tegel. Ook een visgraatvloer is een goede optie, door zijn rustieke uitstraling. Je kunt deze vloeren goed combineren met een kleed, bijvoorbeeld als badmat. Vooral kleden met een grafische print passen goed bij de retro-uitstraling.

Gebruik warme kleuren

Een van de belangrijkste onderdelen van een badkamer met een vintage uitstraling, is het gebruik van warme kleuren. Je kunt voor de basis het beste een kleur als crème of grijs kiezen. Door deze kleuren te combineren met blauw en groen, kun je rust in je interieur brengen. Ook details van terracotta tinten zijn erg toepasselijk bij dit interieur. Hoe ga jij je badkamer inrichten?