Een verstopping verhelpen doe je zo!

Verstopte afvoerleidingen zijn een van de meest voorkomende sanitaire problemen die mensen dagelijks tegenkomen. Verstoppingen kunnen toeslaan wanneer je het minst verwacht, dus het loont om voorbereid te zijn om er een te behandelen. Verstoppingen kunnen ervoor zorgen dat er water uit de riolering lekt, waardoor jouw huis of bedrijf mogelijk beschadigd raakt. Ernstige verstoppingen kunnen ook ervoor zorgen dat de leidingen barsten, waarvoor nog duurdere reparaties nodig kunnen zijn. Hier is een overzicht van de belangrijkste opties die je ter beschikking staan ​​om verstoppingen te verhelpen.

  1. Kokend water

Voor een snelle en gemakkelijke oplossing voor jouw verstopte riolering, kan je een pot met kokend water in de afvoer gooien. In veel gevallen volstaat dit om de blokkade los te maken of op te lossen. Gebruik deze methode alleen op metalen of keramische buizen, omdat de warmte verbindingen op PVC-buizen kan losmaken. Gebruik voor pvc-leidingen heet, niet kokend, leidingwater. Deze methode kan effectief zijn bij het losmaken van vet of voedsel, maar het is onwaarschijnlijk dat deze werkt voor solide blokkades.

  1. DIY Natural Cleaner

Je kunt een doe-het-zelf drain-cleaner maken met soda (baking soda) en witte azijn. Giet de soda in de afvoer, gevolgd door de azijn. Bedek de afvoer om te voorkomen dat het mengsel uit de buis borrelt. De chemische reactie tussen soda en azijn produceert zuurstof, die de binnenkant van de leidingen doorzoekt en ze opruimt. Mogelijk moet je het proces enkele keren herhalen om de verstopping volledig te verhelpen. Zodra het mengsel zijn weg door de verstopping heeft gevonden, moet je de leidingen met heet water spoelen, om alle resterende resten te verwijderen.

  1. Bijtende reiniger

Je kunt bijtende plaatselijke chemische reinigingsmiddelen kopen bij de plaatselijke ijzerhandel of supermarkt. Deze chemicaliën zijn in staat om vet, haar, voedsel en andere veel voorkomende blokkades op te lossen. Ze zijn echter schadelijk voor het milieu en moeten spaarzaam worden gebruikt. Bescherm altijd de handen en gezicht wanneer je met chemische reinigingsmiddelen werkt en spoel de leidingen daarna met water om eventuele achterblijvende chemicaliën te verwijderen.

  1. Een zuiger

Een zuiger kan een geblokkeerde afvoer leegmaken net zoals bij een verstopte wc. Zorg ervoor dat je eventuele overlooptuiten afdekt voordat je begint te zuigen. De opwaartse en neerwaartse druk die door de zuiger wordt gecreëerd, kan helpen om eventuele verstoppingen te verminderen.

  1. Een loodgietersslang gebruiken

De slang van een loodgieter of een hulpmiddel voor elektrische aal is geschikt voor meer ernstige verstoppingen. De draaiende spoel aan het uiteinde van de kabel draait snel, en snijdt weg bij de verstopping totdat deze is vrijgemaakt. Slangen hebben echter een beperkt bereik, dus de verstopping moet dicht bij de opening van de afvoer zijn om effectief te zijn. Je kunt loodgietersslangen bij de meeste ijzerhandelaren kopen, of je kunt de erkende loodgieters inhuren om het werk voor je te doen.

Bij Loodgieter Den Haan 070 wordt je graag geholpen met het verhelpen van verstopte afvoeren en andere veelvoorkomende sanitaire problemen. Zij zijn zeer bedreven in wat ze doen en hebben de ervaring om elk probleem aan te pakken. Maak contact met hun voor meer informatie over hun diensten en hoe zij je kunnen helpen jouw afvoeren te allen tijde soepel te laten verlopen. Bel hun vandaag nog om een ​​afspraak te maken.