De unieke eigenschappen van Promatect 100 platen

Wie voor de keuze staat welk plaatmateriaal te gebruiken voor het creëren van wanden, plafonds en schachten bijvoorbeeld, kan voor een moeilijke opgave staan. Wat is het beste plaatmateriaal voor de klus? Vele type plaatmaterialen komen hier immers voor in aanmerking. In dat geval is het zaak om te bepalen welke eigenschappen belangrijk zijn. In het geval van hoogbouw, zoals flatgebouwen, portiekwoningen maar ook bedrijfspanden valt de keuze vaak op Promatect 100. Waarom dit zo is en welke belangrijke eigenschappen Promatect 100 biedt vertellen we je in dit artikel.

Brandwerende eigenschappen van Promatect 100

Promatect 100 is een brandwerend plaatmateriaal, geschikt voor binnenshuis gebruik. Dit brandwerend plaatmateriaal wordt voornamelijk voor wanden en planfonds gebruikt, iets wat geen overbodige luxe is. Uitslaande brand kan zeer snel om zich heen grijpen. Wanneer een brand bijvoorbeeld in hoogbouw ontstaat, kan dit niet alleen voor de bewoners van het betreffende appartement een groot gevaar opleveren, maar ook voor bovengelegen appartementen of kantoren. Door te kiezen voor brandwerend plaatmateriaal zoals Promatect 100 wordt het snelle verloop van een uitslaande brand een halt toe geroepen, iets wat een cruciale rol kan spelen bij brand in hoogbouw.

Specifieke eigenschappen van Promatect 100 zijn onder andere:

  • Onbrandbaar
  • Brandwerend
  • Isolerend
  • Flexibel
  • Goed af te werken met stukwerk
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Lange levensduur

De vele voordelen van Promatect 100 maken het tot een ideaal werkbaar product. Daar waar binnenshuis gekozen wordt voor afwerking met plaatmateriaal, is de verstandigste en veiligste keuze om te kiezen voor Promatect 100. Dit plaatmateriaal laat zich eenvoudig plaatsen, ook op niet rechte stukken en is na plaatsing perfect af te werken. Het kiezen voor brandwerend plaatmateriaal betekent een extra investering in veiligheid.

Plaatmateriaal voor buitenzijde pand

Ook voor de afwerking met gevelbekleding aan (hoge) panden is het zeer aan te bevelen te kiezen voor brandwerend plaatmateriaal. Wie herinnert zich niet de afschuwelijke flatbrand in Londen van 2017, waarbij 72 flatbewoners om het leven kwamen in de Grenfelltoren? De flat was aan de buitenzijde voorzien van “brandgevaarlijke gevelbekleding“.  Doordat op één van de onderste etages brand uitbrak, kon het vuur mede dankzij de brandgevaarlijke gevelbekleding zeer snel om zich heen grijpen.

Brand? Het gevaar schuilt in een klein hoekje

Brand kan sneller ontstaan dan we ons beseffen. Vrijwel de meeste mensen nemen maatregelen om brandgevaar tegen te gaan. Zo gebruiken we geen slechte opladers, laten apparatuur niet nodeloos opladen, zorgen we voor stofvrije stopcontacten en plaatsen we geen brandbare vloeistoffen in de meterkast – bijvoorbeeld. En dan toch, we kunnen niet overal op voorbereid zijn. Het gevaar zit in een klein hoekje; de kunstkerstboom die ineens vlam vat, kortsluiting, brand in de wasdroger. Op de meest onvermoede momenten kan brand toeslaan. We anticiperen hierop door brandblussers in huis te hebben en rookmelders – maar je bent niet altijd thuis, of de brand grijpt sneller om zich heen dan jij aan kunt.

Door gebruik te maken van brandwerend plaatmateriaal zorg je voor een stuk veiligheid in je eigen woning.