info@seobureau.be

Houtbouw La Casa Massiefbouw

Houtbouw realiseren met  “LA  CASA Houtbouw”   is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid.

Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken.

U bent voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant.

Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen.

Nadat wij het architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw project.

U bent al  BINNEN  IN  UW  WONING  nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, DAT is nu net 1 van de meerwaarden die wij U aanbieden en waarom U voor ons gekozen heeft.

HOUTBOUWLa Casa Houtbouw – Wonen in de warmte van hout !

“Wij” DENKEN MET U MEE

Naargelang uw wensen, naargelang de projectontwikkeling zich voordoet, naargelang de werfomstandigheden en stabiliteitsstudies voor uw project uitwijzen, zal uw project, in rijp en nauw overleg met U als klant, worden uitgewerkt door ons.

LA  CASA”  houtbouw specialisten team, in MASSIEVE   HOUTBOUW of in SKELET  houtbouw.

“U” vraagt  =>  “WIJ” adviseren, ontwerpen, projecteren en realiseren, Maar vooral:

“WIJ” LUISTEREN NAAR UW WENSEN

Geen stijl is ons vreemd, geen project is ons te klein of te groot.

Met onze vrije medewerkers, architecten, tekenaars, ingenieurs, studiebureaus en aannemers, hebben wij meer dan 40 jaar ervaring verzameld.

Wat is een houtbouw?

Een houtbouw direct op het perceel gebouwd of in elkaar gezet, met behulp van stammen die het een karakteristiek eindbeeld geven. Een voordeel van dit systeem is dat de dikte van het hout werkt als een prachtige vocht- en temperatuurregelaar voor het interieur. Er kunnen vierkante boomstammen worden gebruikt, die beter tegen elkaar passen.
Zwaar houten raamwerk: Deze constructies zijn wat complexer; houten balken worden aan elkaar vastgemaakt om grote glazen raamvlakken te herbergen.

Licht houten raamwerk: Dit is het meest voorkomende alternatief en wordt gebruikt in Canadese huizen. Er wordt een grote hoeveelheid kleine onderdelen gebruikt, die bouwmodules, uitwisselbaarheid en prefabricage vergemakkelijken.
Een ander prototype van een duurzaam gebouwd huis
Mobiel: Deze huizen worden in de fabriek gemonteerd en in zeer grote delen naar hun eindbestemming vervoerd. Huizen kunnen worden gemaakt als een enkel onderdeel of in verschillende delen, afhankelijk van de uiteindelijke grootte. De muren kunnen worden gemaakt van afgewerkt hout of andere soorten afwerking

Voordelen van houten huizen

Hout werkt niet als koudebrug, maar als isolatie, waardoor het huis koel blijft in de zomer en warm in de winter, wat het een veel duurzamer bouwhuis maakt. De besparingen op verwarming en airconditioning zijn berekend op 50% tot 60% per jaar.

De muren in Canadese huizen bevatten een materiaal dat niet alleen isoleert tegen geluiden van buitenaf, maar ook helpt de temperatuur te stabiliseren: het kan gaan om steenwol, lamswol, gerecycleerd katoen, enz., allemaal ecologische materialen met 0 olie-derivaten.

De materialen voor de afwerking kunnen alle zijn, van materialen van geperst hout, natuursteen, kunststeen, tegels, leisteen, enz., wat het onderhoud van de constructie tot een minimum beperkt.

Houten huizen worden verwarmd

Van de familie van houten huizen zijn Canadese huizen niet voorgefabriceerd: ze gaan langer mee dan een traditioneel huis en vergen minder onderhoud.

Canadese huizen worden snel gebouwd en zijn 30% goedkoper dan traditionele betonnen en bakstenen huizen.

Nadelen van houten huizen


U moet er altijd zeker van zijn dat het materiaal in perfecte staat is: pas op met hout dat te vochtig is en rot kan bevatten.

Insecten, zoals termieten of stofkevers kunnen het hout beschadigen door er gaten in te maken, waardoor de levensduur van uw huis wordt aangetast of renovatie nodig is.

Wat het onderhoud betreft, moet het af en toe worden gecontroleerd, omdat het misschien aan de buitenkant moet worden geschilderd, kieren gedicht, enz.
Dit type constructie is niet levensvatbaar voor de hele bevolking, noch vanwege de gebruikte materialen, noch vanwege de daarvoor benodigde ruimte, gezien het probleem van de overbevolking. Het zou niet duurzaam zijn.

Duurzaam bouwen: Valse mythes over houten huizen
Duurzaamheid: Terwijl bepaalde zeer bewonderde, solide betonnen huizen na 40 jaar kunnen worden afgebroken, zijn er in sommige Noord-Europese landen houten huizen die al meer dan 200 jaar worden bewoond.