Overkapping laten maken voor uw vijver met koi karpers?

Het bezitten en het beheren van een koivijver kent een specifieke benadering, in tegenstelling tot het beheren van een gewone vijver. Koi karpers zijn gevoelig voor bepaalde omstandigheden, zoals de temperatuur van het water, de diepte van de vijver, en de aanwezigheid van waterplanten. Het water dient daarbij goed gefilterd te worden, dit omdat Koi karpers nogal wat afval produceren.

Schoonhouden koivijver is belangrijk

Zoals iedere vijverhouder weet zijn vijvers gevoelig voor vervuiling van buitenaf. Vallend blad in het najaar, pollen in het voorjaar en overige materialen. Bladeren kunnen schadelijk zijn voor de koivijver. Zodra vallend blad namelijk de bodem bereikt heeft kunnen deze rotten en de waterkwaliteit aantasten. Om dit te voorkomen is het aan te bevelen om een vijveroverkapping voor de koivijver te maken.

Vijveroverkapping maken voor koi karpers

Deze vijveroverkapping bestaat uit een metalen constructie met ramen die open en dicht kunnen. Zo kun je ervoor kiezen om enkele ramen open te houden en de rest afgesloten. De constructie is zo gebouwd dat er altijd luchttoevoer aanwezig is bij gesloten ramen.

De raampartijen zorgen voor een relatief constante temperatuur, waardoor er minder schommelingen ontstaan in het water. ’s Winters zorgt de overkapping ervoor dat het water niet, of minder snel bevroren raakt dankzij de isolerende werking. Maar ook op andere momenten kan de temperatuur veel beter gewaarborgd worden. Het is een investering die het houden van Koi karpers bijzonder ondersteunt.

Vijveroverkapping uitbesteden?

Ziet u er tegenop om zelf een overkapping te maken voor uw koivijver? In dat geval benaderd u vrijblijvend de specialist op dat gebied van Meester-Houtbouw.nl. Zij kunnen u adviseren en vertellen welke keuze de beste optie is in uw specifieke geval.