Zo ontwerp je je eigen American villa

Voor wie geregeld naar Amerikaanse films kijkt, zullen de prachtige America villa’s niet onbekend zijn. Bij het ontwerp van deze woningen staat het gebruik van hout centraal! Niet alleen de woning zelf is in veel gevallen van hout gemaakt, ook in het interieur komt het hout op verschillende manieren terug. Denk aan houten meubels, een mooie houten veranda aan de tuinzijde van de woning, enzovoorts. Wanneer je helemaal verliefd bent op dit type woning kun je ervoor kiezen om zelf zo’n America villa te laten ontwerpen! Een architectenbureau kan je hierbij helpen.

 

Een America villa hoeft natuurlijk niet altijd van hout gemaakt te zijn! Opvallend is echter wel dat veel van deze villa’s een veranda hebben.

 

Voordelen van een veranda aan huis

Het voornaamste voordeel van een veranda aan je woning, is het feit dat je ook tijdens een zomerse regenbui buiten kunt blijven zitten. Daarbij heb je altijd enige beschutting tegen de wind of de zon! Een veranda staat vaak tegen de woning aan en kan op een plateau geplaatst worden. Dit plateau is net als de veranda zelf vaak van hout! Je kunt ook voor een veranda op je bestaande terrastegels kiezen. In dit geval heb je enkel een overkapping over een deel van je terras. Er zijn verschillende webwinkels die veranda’s aanbieden.

 

Zelf een America villa ontwerpen

Wanneer je daadwerkelijk van plan bent om een American villa te laten bouwen, kun je deze zelf ontwerpen. Er zijn verschillende websites waarop je foto’s van American villa’s kunt vinden. Hier kun je inspiratie opdoen voor je eigen woning! Bepaal vooraf welke stijl je binnen de woning wilt gebruiken. Kies je voor een houten variant uit Texas? Of neem je een American villa uit grote steden als New York en San Francisco als voorbeeld?