Page
De voordelen van laten bouwen van een houten woning

De voordelen van laten bouwen van een houten woning

Sta jij op het punt om een woning te laten bouwen? Dan moet je veel beslissingen nemen. Zo moet je een goede architect vinden, maar ook een aannemer waar je op kunt bouwen. Tevens is het soort woning dat je wilt laten bouwen een belangrijke keuze. Overweeg jij om een houten woning te laten bouwen? Dan is het wel zo handig om de voordelen hiervan te weten. Deze krijg je dan ook in deze blog duidelijk uitgelegd.

Je bepaalt zelf hoe de woning eruit ziet

Het eerste voordeel van een houten woning laten bouwen, is dat je zelf bepaalt hoe de woning eruitziet. Je bent niet afhankelijk van een woningcorporatie die alles voor het zeggen heeft. In plaats daarvan luisteren de architecten en bouwers naar wat je te zeggen hebt en implementeren ze je feedback. Zo weet je ze zeker dat je een woning krijgt die volledig aan je wensenlijst voldoet.

Het is makkelijker om een specifieke kamer in te richten

Ook is het een voordeel dat je bij het ontwerp een speciale kamer kunt laten maken. Een fijne ruimte waar jij je hobby kunt uitoefenen. Biljarten, gamen, sportwedstrijden kijken of online gokken bijvoorbeeld. In je eigen hoekje kom je echt tot rust en kun je vrienden of vriendinnen ontvangen. Richt je computertafel zo in dat je ontspannen kunt zitten en een gokje wagen op bijvoorbeeld betFIRST casino. Of wat dacht je van een eigen sauna? Het kan allemaal!

Je kiest zelf welke houtsoort je wilt hebben

Een ander voordeel van een houten woning laten bouwen is dat je zelf de keuze hebt welke houtsoort je voor je woning wilt gebruiken. Wanneer je op zoek gaat naar een prefab houten woning heb je immers geen keuze wat betreft de houtsoort. Maar indien je zelf een houten woning laat bouwen en ontwerpen, heb je de vrijheid om je favoriete houtsoort te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een klassiek eikenhout zijn, maar voor wat meer kleur is beukenhout ook mogelijk. Zo heb je in ieder geval meer dan genoeg om uit te kiezen.

Jouw huis is volledig uniek

Tevens is het een voordeel dat wanneer je een houten woning laat bouwen, je een uniek huis krijgt. Geen ‘dertien in een dozijn model’ dus. In België zijn er talloze rijtjeshuizen die heel erg op elkaar lijken. Daardoor wonen er talloze mensen in een woning die niet hun persoonlijkheid weergeeft. Door een woning op maat te laten bouwen van hout, krijg je ineens de mogelijkheid om een uniek stuk vastgoed te maken dat jouw persoonlijkheid weergeeft. Daardoor heeft werkelijk niemand anders een woning als de jouwe.

Je maakt gebruik van natuurlijke materialen

Tot slot is het een voordeel dat je alleen maar natuurlijke materialen gebruikt. Kies voor duurzaam hout en draag je steentje bij aan het behouden van het klimaat. Materialen als kunststof zorgen er immers voor dat er microplastics worden verspreid. Dit soort taferelen voorkom je dus door alleen hout als materiaal te kiezen voor jouw woning.