Moderne bouwstijl – Modern bouwen

Moderne bouwstijl  of Hedendaagse Stijl gezocht? Wenst u een nieuw huis te bouwen in de hedendaagse stijl? Frank Gruwez heeft al verschillende projecten in deze bouwstijl gerealiseerd. Vertrouw op hun jarenlange ervaring en vakkundigheid om uw droomwoning te bouwen. Strakke lijnen en eenvoudige vlakken vormen de basis van deze stijl.

Frank Gruwez is een architect dat gespecialiseerd is in exclusieve totaalprojecten in verschillende bouwstijlen. Als centraal aanspreekpunt in uw sleutel-op-de-deur project staan zij garant voor hoogwaardige kwaliteit.

Al 30 jaar lang is bouwen hun passie. Moderne bouwstijl  of landelijke stijl, het maakt niet uit. Klantgerichtheid is bij ons van cruciaal belang. Een belangrijk aspect van Moderne bouwstijl  is de massieve houtbouw. Dit houtbouwsysteem is uitstekend geschikt voor de realisatie van diverse bouwstijlen.

Moderne bouwstijl of hedendaagse bouwstijl

De hedendaagse bouwstijlen brengen een vernieuwende sfeer met zich mee. Dit wordt gerealiseerd door het gebruik van andere materialen en dynamische vlakken, de typische eenvoud en een mooie variatie in vormgeving. De belangrijkste kenmerken blijven de strakke lijnen en eenvoudige vlakken. Door de variatie in diepte en grootte creëren de architecten een unieke sfeer.

De gevel bestaat vaak uit één groot vlak, onderbroken door enkele ramen, deuren, metselwerk of gevelpleister. Het dak is meestal plat, maar kan soms een experimentele vorm aannemen. Ook het gebruikte materiaal bij de hedendaagse stijl is vaak experimenteel. Zo kan er gebruik gemaakt worden van houten gevels en schrijnwerk uit kunststof.

Grote raampartijen zijn veelvoorkomend bij de Moderne bouwstijl. Door deze te combineren met lichtstraten wordt er gebruik gemaakt van daglicht om de woning te verlichten. Een architect die een goede oriëntatie maakt van de woning en de bouwgrond is dan ook van groot belang. Om het gebrek aan licht te compenseren, zorgen industriële designlampen en lijnverlichting ’s nachts voor een modern accent.

Met weinig of nauw ingewerkte ramen en deuren vooraan krijgt u een samenhangend geheel. De gevelpleister of het verlijmd metselwerk zorgt voor een aangenaam accent. Als de voorkant van de woning weinig glas bevat, worden er vaak grote raampartijen aan de achterzijde geplaatst. Dit zorgt voor het kenmerkende gebruik van veel lichtinval. De toenemende populariteit van de nadruk op de tuin heeft hieraan bijgedragen. Het glas zorgt ervoor dat de binnen- en buitenkant van uw huis één geheel vormen.

Kenmerkend aan Moderne bouwstijl  is de bouwwijze en vormgeving van de huizen. Hieronder zie je enkele voorbeelden van moderne woningen.

Moderne bouwstijl 

Moderne woning realiseren

Modern bouwen met  “Architect Frank Gruwez”   is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. U bent voor ons rtein de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het architectenplan hebben ontvangen, stan wij met het visualiseren van uw moderne woning.

U bent al binnen in uw moderne woning nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, dat is nu net 1 van de meerwaarden van modern bouwen met La Casa.

Hoe ziet een modern huis eruit?

Een moderne woning ziet er strak en minimalistisch uit. Dit betekend dat er beperkt gebruik gemaakt wordt van kleuren en decoratieve elementen, dit is uiteraard van toepassing op zowel de binnen- als buitenkant van een modern huis. Aan de buitenzijde wordt gekozen voor rechte muren en hoeken en industriële elementen zoals beton en effen platen. Dit type gevelbekleding brengt een duidelijke moderne sfeer met zich mee. Aan de binnenzijde wordt de lijn doorgetrokken in zowel muren, vormgeving als inkleding en meubilair. Er moet echter wel aandacht besteed worden aan het huiselijke en gezellige karakter van de woning. Ook een moderne woning dient een echt thuisgevoel te geven aan de inwoners.

Contact

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg. ” In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles.