5-handige tips van de beste loodgieter voor kleine klusjes in huis

Heb je kleine klusjes in het huis en wil je geld besparen? Niet dat de loodgieter inhuren duur is, maar gewoon omdat je het soms zelf wilt doen. Een kraan verwisselen is een gemakkelijke klus en je hebt eigenlijk geen loodgieter daarvoor nodig. Hier zijn er nog meer tips van de beste loodgieter, hoe je de kleine klusjes van het huis zelf kunt doen. Als je vast zit, onthoud dan wel dat je de beste loodgieter in Rotterdam kunt vragen voor advies.

  1. Houd een set inbussleutels in huis

Inbussleutels zijn essentieel voor doe-het-zelf sanitaire projecten. Deze zijn erg handig om kleine moeren en bouten aan te draaien. Deze sleutels zijn er in verschillende vormen; vierkant, zeshoek en maten; klein, middelgroot, groot om aan verschillende behoeften te voldoen. Deze sleutels zijn niet alleen handig voor sanitair, maar ook voor andere verschillende doeleinden.

  1. Spoel je toilet door met een emmer water

Een eenvoudige sanitair-trucje dat werkt voor kapotte toiletten, is het gebruiken van emmerwater om door te spoelen. Vul een emmer met water en giet het in je toiletpot. Til de emmer op en giet het water in één keer in de kom met zoveel mogelijk kracht om een krachtige spoeling te creëren. Hierdoor zal er met hoge snelheid veel water door de afvoer stromen, waardoor de verstopping zich opent en het toilet deblokkeert.

  1. Warmte vastgelopen leidingen om ze los te krijgen

Soms weet je dat je een probleem zelf kunt oplossen, zoals een gebarsten u-bocht, maar je moet eerst door een vastzittende leidingen heen. Gelukkig kan je zo een leiding zelf losmaken. Heb je ooit een pot augurken onder heet water laten lopen om het deksel los te maken? Hetzelfde principe is van toepassing op het losschroeven van vastzittende leidingen. Warmte die rechtstreeks op de fitting wordt toegepast, verandert de druk net genoeg om de verbinding los te maken. Als je hem eenmaal hebt laten bewegen, zelfs maar het kleinste beetje, zou hij moeiteloos vrij moeten komen.

  1. Verwijder haarklompen met tie wraps

Haar is de grootste vijand van jouw afvoeren! Zelfs korte lokken raken vanzelf in de war en verzamelen producten die anders met water zouden worden weggespoeld, zoals zeepresten. Haar is de belangrijkste oorzaak van verstopte leidingen in de badkamer. Je hoeft geen dure drainslangen te kopen om dit probleem op te lossen. Met tie wraps of kabelbinders is dit probleem zo opgelost. Snijd kleine, schuine ribbels in afwisselende zijden van de tie wraps met een scheermes. Trek deze nieuwe richels voorzichtig uit om tanden te maken. Zodra je de tanden hebt ingesteld, kan je de kabelbinder in de afvoer steken, een of twee keer ronddraaien en het haar moeiteloos uittrekken. De tie wraps zijn relatief zacht plastic en zullen de afvoer niet beschadigen zoals chemische reinigingsmiddelen!

  1. Koop een sanitaire toolset

Houd een sanitaire toolset altijd in huis. Een sanitair kit moet een zuiger bevatten om afvoeren te ontstoppen, teflontape om hardnekkige lekken te dichten, zware papierrollen om lekken en vuil van de vloer te verwijderen en een schroevendraaier voor meerdere sanitaire doeleinden.