Elektrische raamdecoratie voor meer gemak in jouw woning

Moeten gordijnen mooi zijn of vooral praktisch? Eigenlijk moet raamdecoratie zowel decoratief zijn als eenvoudig om te bedienen. Helaas voldoen lang niet alle opties aan deze twee eisen. Als je meer gemak wilt in jouw woning dan is elektrische raamdecoratie de ideale oplossing. Naast het gebruiksgemak kun je ook kiezen uit diverse stijlen, op basis van maatwerk gordijnen die perfect passen in iedere kamer van je huis.

Elektrische raamdecoratie. Foto: Powerblinds.be
Elektrische raamdecoratie. Foto: Powerblinds.be

Waarom brengt elektrische raamdecoratie meer gemak in huis?

Als je in de ochtend wakker wordt dan is het toch een stuk prettiger als de gordijnen vanzelf openen. Je hoeft dan niet direct met je blote voeten op de koude vloer te gaan staan. Het is ook praktisch als het bedtijd is voor je kinderen en je wilt de gordijnen op de slaapkamer alvast sluiten. Ook als de zon fel schijnt, terwijl je thuis de handen vol hebt, is het heel praktisch om elektrische rolgordijnen te hebben hangen. Vergeet ook niet dat je bij woninginrichting geen rekening meer hoeft te houden met koordjes aan de muur. Nu kan die bank eindelijk staan waar je dit echt wilt, zonder rekening te houden met trekken aan koordjes of gordijnen.

Welke raamdecoratie bestellen?

Als je graag een systeem op maat wilt laten maken dan kun je terecht bij een specialist in raamdecoratie. Die zal langskomen, de boel opmeten en samen met jou de keuze maken voor het type raamdecoratie, het materiaal en de kleuren. Dan is de kans groot dat er gebruik wordt gemaakt van een Somfy buismotor. Dit is namelijk een bekend en gerenommeerd merk in elektrische raamdecoratie voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Kun je zelf wel meten en zou je liever de gordijnen online bestellen? Dan is er een andere optie…

Ga naar PoweredBlinds in België. Je kunt via deze website de perfecte set gordijnen samenstellen. Kies het type raamdecoratie, maak een keuze uit de vele stijlen en kleuren en geef aan wat de afmetingen zijn van de vensters. De meetinstructies zijn duidelijk, dat zal geen probleem zijn. Dit product is van Somfy, je krijgt dus dezelfde kwaliteit die je ook bij een dealer zou bestellen. De motorbuis, het TaHoma smart home systeem en ook de afstandsbediening is van Somfy. Het voornaamste verschil is dat je zelf het meetwerk en de installatie gaat uitvoeren. En natuurlijk de kosten die je bespaart door het zelf te doen, dit verschil kan namelijk flink oplopen.

Zelf bedienen of automatiseren?

Met een afstandsbediening of app kun je de raamdecoratie bedienen. Als je slimme luidsprekers in huis hebt dan kun je ook met je stem de gordijnen openen of sluiten. Verder zijn er nog diverse opties om het systeem te automatiseren. Met een tijdschakelaar bijvoorbeeld, of op basis van het licht buiten. Je kunt namelijk een slimme lichtsensor koppelen. Dan is er echt sprake van automatisering. Deze functionaliteit blijft werken, zelfs als je van huis bent. Dat kan praktisch zijn als je vaak laat thuis komt, of als je op vakantie gaat. Zo ziet de woning er nooit verlaten uit.

Met elektrische raamdecoratie breng je meer gemak in iedere woning en in iedere kamer van je huis.