Verschillende soorten bestaande alarmen

Tegenwoordig moet veiligheid een van de belangrijkste aandachtspunten van alle gezinnen zijn, niet alleen in hun huis, maar ook in commerciële ruimtes. Ervoor zorgen dat uw waarden en uw gezin volledig veilig zijn, zou een van de belangrijkste zorgen voor u moeten zijn, dus alarmsystemen komen steeds vaker voor.

Momenteel zijn er verschillende opties voor alarmsystemen beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken die individueel moeten worden geanalyseerd, zodat u de meest geschikte kunt kiezen om uw veiligheid te garanderen.

Lees meer over de meest voorkomende soorten alarmen en ontdek welke het beste bij u past! Eenvoudig of zeer technologisch, kijk welk alarmsysteem voor u geschikt is.

Hoe een alarmsysteem kopen
Er zijn verschillende soorten alarmen en beveiligingssensorsystemen op de markt. Het kiezen van de beste voor uw behoeften is niet altijd even gemakkelijk.

Een goed begin is om te weten dat hoe groter de technologie, hoe beter het antwoord om uw activa te beschermen. Het kennen van de opties voor perimeterbeveiliging is de eerste stap om te begrijpen welke beter reageert op de risico’s die het bedrijf of de woning loopt.

Maak vervolgens kennis met de soorten alarmen en veiligheidssensoren die bestaan en welke gebieden voor elk daarvan zijn aangegeven.

Meest voorkomende soorten alarmen

Passief infrarood alarmsysteem
Dit alarm is in staat om lichaamswarmte te detecteren door middel van infrarood energie. Het systeem identificeert de aanwezigheid van een indringer, zelfs bij slecht zicht. Hoewel het een economische oplossing is, omdat het zeer gevoelig is, kan deze apparatuur op plaatsen met grote temperatuurschommelingen een vals alarm afgeven. Het is aangegeven voor interne gebieden met een lage temperatuurschommeling en weinig beweging.

Dubbele technologie: passief infrarood en magnetron
Dit systeem combineert infraroodtechnologie (temperatuurdetectie) met microgolftechnologie. Microgolven identificeren de beweging van het lichaam door het dooplereffect, een soort radar die pulsen uitzendt en de ontvangen signalen analyseert.

Deze combinatie vermijdt valse alarmen, omdat de activering alleen plaatsvindt als beide sensoren tegelijkertijd worden geactiveerd. Dit type sensor biedt opties die geschikt zijn voor verschillende omgevingen, of ze nu intern, halfopen of extern zijn.

Actief infrarood
Ook wel bekend als een barrière-sensor, het creëert infrarood golven tussen twee uiteinden, het vermijden van invasies. De meer geavanceerde hebben filters om mechanismen te vermijden die het oplichten. Het is geschikt voor muren van huizen en industrieën

Temperatuurcompensatie
Het detecteert de variatie in de omgevingstemperatuur en past zich daaraan aan, waardoor vals alarm wordt voorkomen. Net als bij andere technologieën kan infrarood worden aangepast om zelfs de aanwezigheid van mensen die bijvoorbeeld gecamoufleerd zijn met thermische kleding te detecteren. Het is het meest geschikt voor banken en commerciële instellingen.

Huisdierenalarm
Het heeft de mogelijkheid om kleine lichamen te identificeren door middel van infrarood. Het is geclassificeerd op basis van gewicht en pikt geen bewegingen op die in de buurt van de grond worden gemaakt. De meest gevorderden zijn in staat om dieren tot 46 kilo op te sporen, waardoor ze in staat zijn om een persoon te onderscheiden van een dier in dit gewichtsbereik.

Het is vooral nuttig voor plaatsen waar dieren circuleren, wat uiteindelijk leidt tot veel valse alarmen. Industriële installaties of grote agribusiness units kunnen van deze functie profiteren. Het systeem herkent en negeert huisdieren en activeert alleen alarmen wanneer het de aanwezigheid van mensen identificeert.

Plafondsensoren
Alarmen met plafondsensoren hebben een detectieveld van 360 graden. Hun dekkingsgebied kan variëren afhankelijk van de hoogte van het plafond. Aangegeven voor het interieur van gebouwen.

De toepassing van elke alarmsensor is geconditioneerd aan verschillende factoren zoals de routine van de plaats, de blootstelling van de omgeving aan externe factoren zoals zonnewarmte, insecten, dieren of zelfs machines die ’s nachts kunnen opwarmen waardoor het alarm afgaat. Daarom is het belangrijk om de opties rustig te analyseren en de hulp van deskundigen in te roepen bij de alarmsysteem kopen.

Installateur alarmsystemen
Het is raadzaam om een installateur alarmsystemen te zoeken voor advies en montage, omdat het noodzakelijk is om enige zorg te besteden tijdens de installatie (zodat er later geen veiligheidslekken ontstaan door een slechte installatie).

Het onderhoud moet periodiek worden uitgevoerd (in sommige gevallen is het nodig om de batterijen meerdere keren per jaar te vervangen).

Als u niet over de nodige kennis beschikt, kunt u het beste een gespecialiseerd bedrijf inhuren dat het materiaal niet alleen vakkundig installeert, maar ook verantwoordelijk is voor het regelmatige onderhoud en de controle, 24 uur per dag, zodat de bevoegde autoriteiten indien nodig snel op de hoogte worden gebracht.