Wonen
Waarom zijn marmeren tafels nog een grote interieurtrend?

Waarom zijn marmeren tafels nog een grote interieurtrend?

Marmeren tafels. Ze zijn nog altijd een grote interieurtrend. Je ziet ze dan ook overal voorbijkomen: in de laatste woonmagazines, in de showroom van iedere woonwinkel en in het interieur van vele influencers. De marmeren tafel is dan ook een echte musthave geworden. En dat is niet gek ook, want met dit materiaal kun je alle kanten op. Er zijn veel redenen te bedenken om te kiezen voor dit materiaal in plaats van bijvoorbeeld hout. In deze blog lees je dan ook een drietal redenen waarom marmeren tafels nog altijd een ongekend grote interieurtrend zijn.

 

Marmer is tijdloos

Allereerst is een marmeren tafel echt tijdloos. Zo zal een tafel van marmer in ieder interieur mooi staan. Of je nu een retro, industriële of landelijke stijl in je huis hebt doorgevoerd. De prachtige natuursteen is heel gemakkelijk te combineren met iedere interieurstijl. Bovendien is het zo dat je de tafel geheel naar wens kunt aanpassen. Zo kun je de tafel helemaal afstemmen op jouw interieur. Je kunt bijvoorbeeld de kleur van het tafelblad, maar ook de kleur van de poten aanpassen. Op die manier kun jij de marmeren tafel van je dromen helemaal samenstellen. Daarnaast bepaal je ook zelf de vorm van de tafel. Ga jij voor vierkant, rond of rechthoekig?

 

Een marmeren tafel kan in iedere ruimte

Naast het feit dat de marmeren tafel tijdloos is, is deze ook zeer veelzijdig. Zo kun je de marmeren tafel in allerlei ruimtes in huis neerzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eetkamer. Een modieus marmeren eettafel waar het hele gezin samen aan kan ontbijten, lunchen en dineren mag natuurlijk niet ontbreken. Of wat dacht je van een prachtige marmeren salontafel als center piece in je woonkamer? Een tafel van marmer past simpelweg in iedere ruimte. Of het nu de woonkamer, eetkamer, werkkamer of zelfs slaapkamer is. Alles kan en alles mag.

 

Een veelzijdig materiaal

Wist je bovendien dat marmer een ontzettend veelzijdig materiaal is? Zo wordt het materiaal niet alleen gebruikt voor mooie tafels, maar ook voor vele andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan marmeren tegels in badkamers. Marmeren tegels worden tegenwoordig steeds vaker in badkamers gebruikt voor een prachtige look. Bovendien worden ze ook in een bepaald patroon gelegd. Je kent ongetwijfeld de typische houten visgraatvloer, die nog altijd erg populair is. Marmeren tegels worden ook steeds vaker in visgraatpatroon gelegd. Dit zorgt voor een prachtig resultaat, mede doordat de aderen van het marmer mooi doorlopen in de verschillende tegels. Naast tegels zul je ook steeds vaker behang met een marmeren print gaan zien in interieurs. Dit zorgt voor behang met een unieke uitstraling. Ook accessoires mag je niet vergeten. Zo zijn er marmeren kandelaren, vazen, schaaltjes, onderzetters en nog veel meer.