Wonen
Badkamertips op een rijtje

Badkamertips op een rijtje

Je badkamer helemaal opnieuw inrichten, wie wil dat nu niet? Om je alvast op weg te helpen vind je in dit artikel de nodige tips, want de keuzes zijn groter dan ooit tevoren.

Creëer je eigen moodboard

Om tot een volwaardige keuze te komen voor het inrichten van een nieuwe badkamer bepaal je eerst voor jezelf welke sfeer jouw badkamer moet krijgen. De beste manier om dit tot stand te brengen is door het maken van een moodboard. Verzamel gewoon online afbeeldingen door gebruik te maken van Pinterest. Via Pinterest kun je iedere foto die je tegenkomt eenvoudig opslaan, waardoor je een excellent moodboard kunt aanleggen; vele mensen gingen je voor. Breng hier alle sfeerfoto’s onder van badkamers, of badkamermeubelen en toebehoren waar jij blij van wordt. Zo kom je uiteindelijk tot de mooiste look en feel voor je badkamer.

Badkamerinrichting, waar kies ik voor?

De ideale badkamer heeft zowel een ligbad, een douche, toilet en een wastafel; zo is altijd alles bij de hand wat je nodig hebt. Waar kies jij voor? We nemen hieronder de diverse mogelijkheden met je door:

  • Inloopdouches: deze zijn erg populair. Je kiest voor een mooie stenen afscheidingswand, of een glazenwand bijvoorbeeld met een mooi industrieel zwart frame.
  • Douchecabines: handig in vele vormen en afmetingen verkrijgbaar. Ga jij voor een douchecabine met of zonder douchebak? Het kan allemaal. De echte wellness-douchecabine is daarbij ook uitgerust met infrarood en stoomfunctie; een ware aanrader.
  • Ligbaden: zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Kies jij voor een vrijstaand bad, of ga je voor semi-vrijstaand, of wordt het juist een inbouwbad? Heb je een kleine badkamer, dan kun je ook voor een zitbad kiezen, of een vrijstaand bad in de slaapkamer.
  • Whirlpool baden: ga jij voor wellness? Whirlpool baden bieden je veel extra’s, zoals masserende waterstralen en bubbels. Ze zijn in tal van uitvoeringen verkrijgbaar.
  • Toilet: ga je voor hypermodern, kies dan voor een zwevend toilet. Een groot voordeel is ook dat de vloer rondom het toilet zeer goed te reinigen is.
  • Combineer materialen: het mooiste effect levert een combinatie van materialen op. Kies voor een mooie scheidingswand van hardhouten latjes bijvoorbeeld, gecombineerd met een natuursteen wand en vloer. Tot slot combineert dit prachtig met industriële details zoals de glazen scheidingswand.
  • Opbergruimte en wastafel: de combinatie wastafel en wastafelmeubel blijft onverminderd populair.
  • Verlichting: verdeel je badkamerverlichting over meerdere punten, in plaats van een centrale lamp te plaatsen. Zo kun je kiezen voor een verlichtte spiegel, wandlampen en mooie spots in het plafond.

Ga systematisch te werk

Maak een plattegrond van je badkamer en wees realistisch met je wensen: wat moet er allemaal inkomen? Bij een ruime badkamer kun je natuurlijk alle kanten uit, maar is de ruimte beperkt dan betekent dit keuzes maken. Wat moet er écht in je badkamer komen? Volstaat een douche, toilet en wastafel, of is er ook de wens voor een (lig)bad en kastruimte? Jij bepaalt, maar hou het wel haalbaar door een mooie plattegrond te maken. Schuif in de plattegrond gerust met badkamer elementen, zodat je echt tot de mooiste en meest praktische indeling komt.