Terras en uitbouw

Als u wat plaats over heeft in uw tuin en u bent op zoek naar een manier om buiten meer tijd te kunnen doorbrengen, dan is het de moeite waard om eens te overwegen om een overkapping te bouwen. Met een overkapping kunt u óók bij slecht weer op uw terras zitten en staan uw spullen altijd goed droog opgeslagen.

Vrijstaande of aangebouwde overkapping

U kunt een overkapping vastmaken aan uw woning, of u kunt kiezen voor een vrijstaande overkapping in uw tuin. De vrijstaande overkapping creëert u door een kapschuur te nemen, of de overkapping aan een muur of schutting te bevestigen.

Een mooie overkapping betekent maar al te vaak een waardevermeerdering van uw woning, indien u deze aan uw woning laat bouwen. De bouw hiervan is in principe gemakkelijk te realiseren. U kunt bij de bouwmarkt de benodigde materialen halen, en online het beton bestellen wat u hiervoor nodig hebt (dit scheelt aanzienlijk in sjouwwerk). Zo kunt u betonpoeren bestellen (voor de fundering) en losse zakken cement.

Om de tuin in zijn geheel te verfraaien zijn tal van opties mogelijk met betonproducten, zo kunt u d.m.v. L-elementen uw terras verhoogd aanleggen, en dus diepte verschillen creëren in uw tuin, of borders aanleggen.

Bedenk van tevoren goed hoe groot uw bouwwerk moet worden en of u als een echte doe-het-zelver aan de slag gaat, of dat u het overlaat aan de expert op dit gebied voor het gewenste eindresultaat. Als u zorgt dat uw overkapping goed en solide wordt gebouwd, zult u verzekerd zijn van een lange levensduur.

Materiaalkeuze

Het materiaal dat u gaat gebruiken voor de bouw zal alles bepalend zijn voor de uitstraling die u aan uw tuin wilt geven. Maak van tevoren een bouwtekening en laat u goed informeren over de vele mogelijkheden. Als u afwijkende maten wenst dan is het mogelijk om maatwerk te laten maken aangezien uw overkapping of kapschuur, zoals deze ook wel wordt genoemd, natuurlijk naadloos moet aansluiten.

Als u er eenmaal uit bent wat u precies wilt met uw tuin en/of terras, kan de bouw beginnen zodat u snel kunt profiteren van een beschut terras.

U zult geen last meer hebben van de regen of wind en u zult merken dat u meer privacy heeft. U creëert een verlengde van uw woonkamer dus u zult vaker en gemakkelijker even lekker buiten gaan zitten om te genieten van de frisse buitenlucht en de natuur.