Page
Polypropeen honingraat- en constructieplaten voor bouwtoepassingen

Polypropeen honingraat- en constructieplaten voor bouwtoepassingen

Binnen het bouwsegment worden er al decennialang kunststoffen ingezet voor een groot aantal verschillende toepassingen. Voorbeelden van deze kunststoffen zijn: massief en meerwandig Polycarbonaat, HPL platen, Acrylaat en PVC strokengordijnen. Naast deze veelgebruikte kunststoffen wordt er de laatste jaren steeds meer de kunststof Polypropeen, ook wel Polypropyleen of PP ingezet. De specifieke eigenschappen van PP zijn voor veel bouwbedrijven dusdanig interessant dat men steeds vaker voor deze veelzijdige kunststof kiest. Polypropyleen is licht van gewicht en heeft een grote stijfheid en levensduur. Daarnaast is PP bestendig tegen corrosie en rot en is het 100% recyclebaar. 

Polypropeen honingraat- en constructieplaten zijn twee voorbeelden van PP producten die steeds vaker worden toegepast binnen het bouwsegment. Hieronder een korte introductie.

 

Vikucore BW, PP honingraat plaat

Vikucore BW is een plaat met een honingraat kern met een glasvezelversterkte PP toplaag en wordt vaak als alternatief voor houten platen, zoals Multiplex ingezet. De honingraat structuur zorgt, in vergelijk met traditionele materialen, voor een grotere stijfheid gecombineerd met een laag gewicht. Daarnaast is de Vikucore BW plaat niet gevoelig voor vocht. De Vikucore honingraat platen laten zich goed bewerken middels lassen, verspanen en snijden met behulp van waterstraal- en laserstraal technieken. De toepassingsgebieden van Vikucore BW zijn: containerbouw, transport industrie, modulaire behuizingen en carrosseriebouw.

De standaard uitvoering van Vikucore BW plaat is afgewerkt met een antislip toplaag. Op aanvraag is een versie met gladde toplaag mogelijk. De voorraad uitvoeringen zijn leverbaar in lengtes van 3000 tot 4500 mm en breedtes van 1800 tot 2400 mm. De diktes variëren van 9,5 tot en met 30 mm. Op aanvraag zijn ook andere formaten en diktes mogelijk. 

 

Polypropyleen constructieplaat voor betonbekisting

Polypropeen constructieplaat is samengesteld uit twee spuitgegoten PP platen met aan één zijde een meegespoten rooster. Door beide platen aan de roosterzijde te verbinden door middel van een spiegellas, ontstaat er een sterke constructieplaat met roosterkern. PP constructieplaat is leverbaar in de kleuren wit en grijs en in een gladde en antislip uitvoering en is een ideale oplossing voor toepassingen zoals betonbekisting. 

Op vinkkunststoffen.nl is uitgebreide informatie te vinden over de Vikucore BW en PP constructieplaten.