014 828 770 dirk@lacasahoutbouw.be

Laminaat bestellen? Mooi alternatief voor houten vloer

Laminaat bestellen doen veel mensen in Nederland. Laminaat is dan ook één van de meest populaire vloersoorten die ons land rijk is. Het heeft het uiterlijk van een houten vloer maar niet de nadelen, zoals een keer in de zoveel tijd opnieuw in de olie zetten. Daarom wordt het ook vaak gekozen als goedkoop maar sterk alternatief voor een houten vloer. Maar wat zijn zoal de voordelen van laminaat en hoe moet je het leggen? En wat kost laminaat gemiddeld?

Verschillende kleuren laminaat vloeren

Laminaatvloeren zijn er in talloze verschillende soorten houttinten. Wil je vooral een lichte, frisse ruimte creëren? Dan past een witte vloer heel mooi. Wil je echt een landelijk effect in huis? Dan zou je misschien bij de donkere vloeren kunnen kijken. Dat staat vervolgens weer prachtig bij een witte of bij een robuuste stenen muur. Daarnaast kun je ook laminaat bestellen die vrijwel niet van hout te onderscheiden zijn met de daarbij behorende noesten.

Voordelen van laminaat

Laminaat is dus erg populair. En dat is niet voor niks. Een laminaatvloer heeft namelijk veel voordelen. We noemden al het feit dat sommige laminaatvloeren niet van hout te zijn onderscheiden. Andere mooie voordelen zijn:

Een betaalbare prijs
Makkelijk te leggen
Milieuvriendelijk
Veelzijdig
Kleurvast en vochtbestendig
Onderhoudsvriendelijk
Vochtbestendig

Bonus voordeel: laminaat is echt in elke ruimte geschikt (behalve dan de badkamer). Ook als je vloerverwarming hebt of wilt laten aanleggen. Kies dan wel de juiste ondervloer.

Hoe leg je laminaat?

Het leggen van laminaat is tamelijk eenvoudig. We leggen je in het kort uit hoe je dat het beste kunt aanpakken:

Allereerst: gebruik een goede ondervloer. Deze beschermt je mooie vloer niet alleen tegen vocht maar werkt tegelijkertijd ook alle oneffenheden weg. Daarbij heeft het een geluidsisolerend vermogen: je wilt niet dat je onderburen last van je hebben door de geringste woongeluiden. Kijk dus zeker even goed naar welke ondervloer het beste is voor jouw vloer.

Heb je eenmaal laminaat besteld en thuis ontvangen? Dan kun je nog niet aan de slag, helaas. Laat het dan eerst 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar je het gaat leggen. In geval van temperatuurverschil wil het materiaal nog wel eens gaan uitzetten. Om diezelfde reden is het niet verstandig om de vloer helemaal tot aan de muur te leggen. Laat altijd wat ruimte over. Dan kan het laminaat nog wat ‘werken’ en niet ondertussen bol gaan staan.

Laminaat bestellen: de kosten

Bij het laminaat bestellen raden we je aan om niet je blind te staren op de kosten. Natuurlijk wil je niet te duur uit zijn, dat begrijpen we. Maar belangrijk is ook dat je een vloer kiest die kwalitatief goed is. Goedkoop is niet voor niks vaak duurkoop. De prijzen zijn overigens verschillend per laminaatvloer. Het hangt af per type en per merk. Ook de grootte, dikte en de structuur van de planken kan van invloed zijn. Gemiddeld betaal je voor een echt kwalitatief goede laminaatvloer rond de 20 euro per vierkante meter. Soms zelfs goedkoper.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (thijs.seoiskey), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Comments are closed.