014 828 770 dirk@lacasahoutbouw.be

Voor welke klus gebruik je welke spaanplaatschroef?

Een spaanplaatschroef heb je in verschillende soorten en maten. De koppen kunnen verschillen: kruiskop of torx. Het materiaal van de schroef kan verschillen: RVS of verzinkt staal. Als laatste kan de afmeting variëren. Welke schroef je pakt, is afhankelijk van de klus die je voor ogen hebt. Hieronder volgen een aantal bekende klussen, waarvoor je spaanplaatschroeven kunt gebruiken. Hierbij wordt aangegeven voor welke spaanplaatschroef je het beste kunt kiezen.

 

De spaanplaatschroef van verzinkt staal

De spaanplaatschroef van verzinkt staal wordt ook wel de voorsnijschroef genoemd. De schroeven zijn verzinkt en hebben een torx kop. Naast spaanplaten kun je de spaanplaatschroef van verzinkt staal ook gebruiken bij andere klussen met hout, zoals hekwerken en trappen. Dit type schroeven zijn ook erg populair bij meubelmakers. Je hebt al een doosje spaanplaatschroef van verzinkt staal van tweehonderd stuks met een lengte van 12 millimeter voor €1.59. Bij de maximale lengte van negentig millimeter betaal je voor hetzelfde aantal €19.95.

De spaanplaatschroef van roestvrij staal

De spaanplaatschroeven bestaande uit roestvrij staal heb je in twee varianten: de A2 en de 410 schroeven. De A2 spaanplaatschroeven kunnen nog oxideren bij bijvoorbeeld zure neerslag, wat leidt tot het roesten van je schroef. De 410 schroeven oxideren niet en zijn ijzersterk. De 410 kwaliteit zorgt ervoor dat de roestvrij stalen schroeven bijna net zo sterk zijn als gegalvaniseerde spaanplaatschroeven. Ook de 410 spaanplaatschroeven zijn van een torx kop voorzien en zijn uitermate geschikt voor houtbouwklussen, zoals de montage van schuttingen, vlonders en meubels. De roestvrij stalen spaanplaatschroeven van A2 kwaliteit zijn vooral geschikt voor de minder belastende tuinklussen, maar zorgen wel voor een prachtige afwerking.

De prijzen van roestvrij stalen spaanplaatschroeven

De roestvrij stalen schroeven van A2 kwaliteit zijn minder sterk dan de 410 en dus daarom ook goedkoper. Een doosje van tweehonderd stuks kost circa €5.49 voor een lengte van 25 millimeter en €14.95 voor de maximale lengte van zeventig millimeter. De roestvrij stalen spaanplaatschroeven van 410 kwaliteit kosten gemiddeld €11.95 bij een lengte van dertig millimeter en €13.95 bij een lengte van vijftig millimeter. Deze prijzen betreffen doosjes met tweehonderd schroeven.

De spaanplaatschroef zwart

De spaanplaatschroeven zwart krijg je in zowel verzinkt staal als een roestvrij stalen uitvoering en in meerdere breedtes en lengtes. De zwarte kleur ontstaat door een extra coating, die zorgt voor een bescherming tegen roest. De meeste zwarte spaanplaatschroeven werken met een torx aandrijving. Een aantal spaanplaatschroeven zwart worden nog eens extra met warmte behandeld, waardoor ze geharder worden. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor gevelhout, omdat ze de werking van het hout prima opvangen. De RVS 410 spaanplaatschroef met zwarte kop wordt veelal gebruikt bij potdekselplanken en Zweedse rabat.

 

Wat zijn de prijzen van spaanplaatschroeven zwart?

De spaanplaatschroeven in zwarte uitvoering krijg je in dozen van honderd stuks. Bij een lengte van 25 millimeter betaal je hiervoor €5.95 en voor een lengte van vijftig millimeter €9.49. Ook kun je bij de zwarte spaanplaatschroeven kiezen uit de aantallen vijftig en zestig schroeven per doos. Let naast de prijzen ook goed op de klantenreviews van de webshop waar je je schroeven koopt.

 

 

Dit reclame-artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Comments are closed.